top of page

Био

Никола Тодороски е докажан професионален актер и стендап комичар од Охрид. По дипломирањето на Театарскиот колеџ Љубен Гројс во Софија, тој учествува во бројни тв продукции на повеќе телевизии во земјава. Во моментов покрај тоа што активно игра во претставите во Народен Театар Охрид – неговата матична куќа, тој исто така настапува пред бројна публика во Македонија, на Балканот и пошироко во Европа со своите стендап настапи. 

До сега настапувал во сите комеди клубови на Балканот: “Бен Акиба“- Белград, “Студио Смијеха“- Загреб, “Десетка“- Љубљана, “The Comedy Club”- Софија, исто така во Лондонскиот култен клуб “The Comedy Store”, “Base Mint” – Барселона, како и во светски познатите клубови “Comedy Café” и “Chicago Boom” во Амстердам.

Никола е основач на фестивалот Summer Comedy Marathon кој е од интернационален карактер, а се одржува во секое лето во Охрид веќе 4 години и е со времетраење од 21 ден.

За 12 години активна стендап кариера со преку 150 изведби годишно тој создаде пет соло стендап шоуа: “Се викам Никола“, “Делириум“, “Вештачка Интелигенција Природна Глупост“, “Рециклирани Конфети“. Пред неколку месеци го сними своето прво комеди шоу на англиски: “Banana Resident”.

Во моментов е на турнеја со неговото најново стендап шоу: “Да БолиТ“. 

16-4K5A7473
БАНЕР 1080 Х 1080_edited
Marshmallows and Milk
bottom of page