Search
  • Никола Тодороски

Што сакам да бидам кога ќе пораснам

Едно од најважните прашања во животот е што ќе ти е професија. Голем дел од идентитетот зависи од тоа што го работиш. Ако сакате пример сети се на некој шо е рекетар, одма јасна слика добиваш за човекот. Знајш што му е ок што не.

Јас на пример точно знам кога посакав да се занимавам со комедија. Во осмо одделение второ полугодие во 11:28 на час по физичко. И ова не е зафрканција.

Од тогаш знаев дека то е нештото шо сакам да го правам цел живот.


Од секоја генерација некои ќе се запишат на правен, некои на економски, некои ќе работат приватно по паркови и зеленила.. Следново клипче е дел од проектот Stand up Revolution и е за најстарите професии. Оние за кои не треба факултет.


#moresmiles

Гледај го најновото шоу онлајн!27 views0 comments

Recent Posts

See All

“Дури ја чекам“ Нов подкаст на Никола Тодороски

Јеепаа драга бандо, посебно вие о напатени души-чекачи. Од овој момент па натаму ќе имате можност да уживате во мојот нов подкаст кој го правам “Дури ја чекам“. Кој чекал знае! Уживајте #namiti #stand

© 2020 НИКОЛА ТОДОРОСКИ